Havuz Ekipmanlarının Depolanması

By on 11 Nisan 2014

Yüzme havuzunda eğitim amaçlı kullanılan birçok materyal vardır. İster yüzmeye yeni başlayan kursiyer çocuklar olsun ister olimpik yüzücü olsun herkes mutlaka bu tür araçları kullanır. Üstelik bu ihtiyaç sadece yüzme sporu ile sınırlı değildir. Tüm su sporlarının büyüklü küçüklü kendine özgü malzeme ihtiyacı vardır.

Örnek vermemiz gerekirse; yüzme tahtası, palet, kolluk, su makarnası, sutopu vb. sayabiliriz.

Kullanılan malzemenin antrenmandan sonra depolanması son derece önemlidir. Islanmış bir malzemenin tamamen kapalı ve hava almayan bir depoda tutulması, malzemenin ömrünü kısaltır. Her ne kadar havuz malzemeleri suya dayanıklı imal edilse de nemli ortamlar her türden malzemeyi etkiler. Bunun yanında ortamı ciddi oranda rahatsız edici oranda kokutur. Bahsedilen olumsuz durumların yaşanmaması için ürünlerin depolanacağı yerde hava sirkülasyonunun mutlaka sağlanması gerekir. Ayrıca malzemelerin birbirleri üzerine baskı yapmaması için raf sistemi oluşturulmalı. Böylece kullanılacak olan malzemeye daha kolay ulaşılır ve depodaki tüm eşyanın daha çabuk kuruması sağlanır.

 

Deponun kendisi de sudan etkilenmeyecek malzemeden yapılmış olmalı. Demir malzeme sürekli bakım gerektirdiği, çabuk paslandığı ve ağır olduğu için pek tercih edilmez. Plastik veya pvc en çok tercih edilen maddedir. Hafiftir, boya gerektirmez, suya dayanıklıdır, kaynak gerektirmez, paslanmazdır.

Serkan Özkeskin

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir